úterý 26. listopadu 2013

Co dělám špatně?!

Ahoj,
podle nadpisu už asi poznáte, že nemám zrovna nejlepší náladu.

Dneska ráno jsem si řekla, že si teda stoupnu na tu váhu a co jsem neviděla, 64 kilo!!! (při výšce 173cm)
Nechápu, jak je to možný, při příjezdu z tábora jsem měla 65kg a byla jsem pořádnej "macík", uklidňuji se tím, že to musí být svaly, protože na pohled vypadám mnohem hubeněji než při váze 65 kg, navíc třeba kolem stehna mám asi 42 cm, což si myslím, že je super, časem možná přidám i fotku...
Momentálně mám před menstruací, takže asi i zadržuji vodu, uvidíme co za týden, snad to bude lepší a bude tam aspoň těch 62 kilo :-)

Dneska to šlo, jako po másle do příchodu ze školy, měla jsem fakt velkej hlad (nechápu, jak to?!) a trochu víc jsem se nadlábla (ale naštěstí ŽÁDNÁ přežíračka, včas jsem to zastavila)...asi je to tím, jak jsem se snažila omezit dopoledne a odpoledne to na mě dolehlo (nojo, jsem k*áva blbá). Navíc dneska nemám žádný sport.
Občas mi připadá, že mám pocity ještě z nedávné anorexie, jako: po tomhle hned přiberu a to je moc tučné, to nebudu a jeden bombón mi naruší celý jídelníček...a pak to skončí, že se tím stejně přejím, protože si to odpírám :-((

Tak jdeme na ten jídelníček:

SN: asi 350g 2,4% BÍLÉHO JOGURTU, lžička KAKAA, BANÁN, trocha OVESNÝCH OTRUB + zelený čaj (8:00)


SV: měla jsem na 9 a dřív oběd, tak jsem zmenšila svačinu → a to jsem asi neměla dělat :-(
2 plátky clz CHLEBA s LUČINOU, 2 plátky ŠUNKY A 30% EIDAMU
(9:50)


OB (jídelna): KUŘ.PÁNEV ŠANGHAJ, DUŠENÁ RÝŽE, troška kulajdu (asi 3 lžíce)
(12:45)

SV: clz ŽITNÝ CHLEBA, COTTAGE, plátek ŠUNKY, ZELÍ
+ 2 čtverečky 85% ČOKOLÁDY, pár kousků SUŠENÉHO OVOCE + zelený čaj 
(15:15)


Měla jsem výčitky a byla jsem děsně přežraná přejezená, takže žádná večeře, pouze ZELENÝ ČAJ...asi si budu muset chystat svačiny na odpoledne už ráno a pak to doma jen sníst, protože vždycky po škole přijdu domů a jde se k ledničce
Nevíte v čem je problém, mám zvýšit dopolední příjem, nebo proč mám odpoledne takový hlad??

Můžu vám tady dát příklad našich 6 školních jídel a zároveň požádat o radu co si dát ve čtvrtek, přemýšlím nad 2 nebo 4 :)):
Oběd - 28.11.2013
1Buchty s tvarohem, mléko
2Vegetariánské menu: Barevné vrtulky s cuketou
3Pečené vepřové koleno, bramborová kaše, okurek
4FIT menu: Rajčatový salát s aljaškou treskou, žitný rohlík
5Menu výběr: Smažený vepřový řízek, bramborový salát
6Salátový bar

Asi se vás budu ptát častěji, někdy totiž vážně nevím :DD
Mějte krásný den :-)

13 komentářů:

  1. Podle mě jíš dopoledne hezky, ale pokud opravdu máš hlad, tak přidej, nic se nestane :) Lepší než nálety odpoledne/večer. (Mluvím z vlastní zkušenosti.) Ale večeři bych určitě nevynechávala! Aspoň něco menšího, abys ráno (v noci) neměla hlad! A na ten oběd bych taky nevěděla :D myslím, že 2 i 4 jsou super :) dej si, na co máš chuť. Ve 4 budeš mít navíc bílkoviny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem moc rozežr...ehm rozjezená nebo nevím, ale za ty nálaty bych si fakt nejraději někdy na fackovala :DD Děkuju za radu, já právě nevím, nedokážu si ty "barevné vrtulky" moc dobře představit, ale zase když je to vegetariánské jídlo, nevím no :D

      Vymazat
  2. Fotku určitě přidej určitě co nejdřív, jsem zvědavá:))
    Já bych si dala tu tresku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to tak na víkend, budu se snažit :DD
      Děkuju za radu ;)

      Vymazat
  3. Vodu zadržuješ určitě, já jsem při MS vždycky jak balón, takže ani nemá cenu se vážit. ;)
    K snídani bych dala více sacharidů, aby to tělo hezky nastartovalo. "Trochu ovesných otrub" je dle mého prostě málo. Jogurt tě navíc nemůže zasytit na dlouho.
    Svačina se mi líbí, mohla jsi přidat i nějaký kousek zeleniny pro zpestření. :))
    Žádná večeře mě tedy děsí. Určitě bys z takových porcí, které nejsou teda nějak extra velké, neměla mít pocit přežranosti. Jíš hezky, tak to chce se víc snažit. Ale určitě nevynechávej žádné z jídel!
    Ten odpolední hlad může být způsobený třeba zrovna tou snídaní, o které jsem ti psala. Přidej na sacharidech, které ti dodají energii a zároveň zasytí. Ideální jsou třeba ovesné vločky.
    Co se týče obědu, jsem určitě pro tu 4, kde máš zastoupeny sacharidy i bílkoviny. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, taky mi připadá, že mám dost malou snídani, ale já se bojím ,že když budu mít potom i na svačinu a oběd sacharidy, že jich bude moc a po nich se prý nejvíc tloustne :-((
      Ale budu ti věřit a zítra to zkusím napravit ;)

      Vymazat
  4. Určo zadržuješ vodu, mě se to dřív stávalo pořád. Byla jsem jak těhotná !! :D
    Souhlasím s Kriss. Přidej si více těch sacharidů, klidně přidej i ovoce :) Určitě tím nic neskazíš.
    Taky bych přidala tu zeleninu ( i když já nemám co kecat, taky jsem ji moc nejedla, ale snažím se co nejvíce ! :D ).
    Pozor na to vynechání večeře ! Není to správné. Za ten den toho nesníš tak moc, naopak :) Zkus na nídani ty vločky a uvidíš jak tě zasytí :)
    Jinak k obědu bych si taky dala tu 4 ale i 2 může být zajímavá. Máte skvělé výběry jídel !! Kam chodíš na školu ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím s tou večeří, ale dneska bych to už asi psychicky nezvládla :-((, mamka napekla další zdravý ovesný skoro nesladký (jen s medem) štrůdl, tak ho šoupnu trochu zítra k snídani :))
      Ty obědy jsou skvěklév tom, že si tam vždycky člověk vybere a nemusí krabičkovat (když už si třeba dělám 2 svačiny) → na Biskupské gymnázium v Brně ;-))

      Vymazat
    2. Vůbec se netrap tím, že sníš něco navíc, třeba hořkou čokoládu, nebo si něčeho zobneš :) Ty to zase vycvičíš a určitě po jednom kousku nepřibereš neboj se ! :)
      Mňam štrúdl !! :D Ty obědy jsou skvělé, moc ti je závidím, takový výběr jsem ještě neviděla ! :)

      Vymazat
  5. Rozhodně víc sacharidů k snídani :-) Snídaně je základ a když je špatná, není divu, že pak máš hlad..:-) A vynechávat večeři teda rozhodně není dobře:-) Když máš odpoledne hlad, tak se máš najíst a nemít výčitky! :-)
    K obědu bych si vybrala 2 :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se poslední dobou váhy bojím jak čert kříže. Číslo začíná strašidelnou 6 což je při výšce 165cm fakt dost :/ Jídlo je svině, jak to člověk jednou začne řešit tak je v háji, já se teď motám mezi přejídáním a malýma porcema, což je na houby. Závidím ten výběr jídel, my máme jen dva druhy a to je většinou změněná jen příloha. Já bych si na oběd dala určitě 4 :) I když momentálně mě lákají spíš ty buchty, ale to se nedělá! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Káo, já bych si dala 4ku. :) a jinak pěkný jídelníček. :) Na váhu se vyprdni, spíš se přeměř. ;)

    OdpovědětVymazat
  8. (trocha.... totiž mého usilovného představování jak super by bylo mít Tvoje stehno! :D)
    Závidím Ti výběr, to já to mám lehčí. Jedu stylem "má to jídlo bílkoviny" a "není to omáčka s knedlíkem" a jsem ráda, když tam jedno jídlo zbyde...) Osobně bych volila čtyřku, jako spousta lidí nade mnou. Ale dvoka zní taky pěkně. :) Doufám, že váha už Ti klesla, ale osobně si myslím, že v Tvém případě jsi přibrala svaly... :) Což není na škodu. :)
    Jinak tu už netrpělivě čekám na článek..., pěkně se mi čteš! :) :D

    OdpovědětVymazat